Veelgestelde vragen

Voor het onderhouden van zonnepanelen krijgen onze klantenservice medewerkers en monteurs regelmatig vragen. Bijvoorbeeld: “Kan een glazenwasser mijn zonnepanelen reinigen?” of “Ik wist niet dat ik direct een monteur moet laten komen na stormschade”. 

Het onderhoud van zonnepanelen vraagt om expertise en een professionele benadering. Zonnepanelen zijn een uitkomst, maar kunnen in bepaalde situaties ook zorgen voor een onveilige situatie. 

In onze rubriek veelgestelde vragen hebben wij de belangrijkste vragen voor u opgenomen. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u advies nodig? 

Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. 

Vragen en misverstanden

De kabels die onder uw panelen doorlopen staan onder spanning, deze spanning kan oplopen tot 700V. Het water dat u zou gebruiken kan deze stroom geleiden. Waardoor er een mogelijkheid staat om onder spanning te komen staan. Dit kan dus zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid.
Een verkoop praatje, helaas maken de panelen zichzelf niet schoon. Daarbij komt ook nog dat niemand na installatie de slijtage controleert. Kortom, rendement verlies is zonde en kortsluiting veroorzaakt brand. Wees slim en onderhoud uw panelen.

Onderhoud kost inderdaad geld, maar in verhouding met het rendement dat u wint met onderhoud vallen de kosten wel mee.

Stel: u heeft 20 panelen op uw dak deze brengen per jaar ongeveer 5280 KWH aan stroom op. Dit staat voor €1161,60 aan opbrengst.

20% vuil op uw panelen zou dus €232,32 aan rendement verlies betekenen.

Onderhoud aan uw panelen kosten €180. Zodat u ten allertijde uw volste rendement behoud.

Geen onderhoud: €232,32 verlies
Wel onderhoud : €52,32 pure winst + een veilig systeem op uw dak!

Bij een storing aan uw systeem bent u vaak te laat, er kan dan al brand zijn ontstaan. Of er kunnen onderdelen zijn doorgebrand.
Iedereen kent het beeld wel van de sloop auto die een jaar op de zelfde plek staat, de ramen zijn zo vies dat je er bijna niet doorheen kan kijken. Ook deze ramen krijgen regelmatig te maken met regenbuien. Toch wast de regen deze niet. Net uw zonnepanelen, de ramen laten ook geen licht meer door.

De glazenwasser kan waarschijnlijk heel goed uw ramen lappen, voor panelen is er iets meer expertise nodig. We praten hier over elektrisch geladen panelen met cellen.

We maken de panelen schoon met speciale borstels met vezels speciaal voor zonnepanelen. Daarbij checken wij ook het elektrische gedeelte van de panelen. Zodat u meteen weet of uw installatie nog steeds in top staat is!

Wist u dat..

Vogelpoep op een paneel kan inbranden en dat dit een hotspot kan veroorzaken. Een deel van het zonnepaneel is dan stuk en het hele paneel moet dan vervangen worden.

Zonnepanelen liggen vaak in serie. Als er 1 paneel minder opbrengt dan de rest, dan doet de rest het net zo slecht.

De alamat schakelaar van de zonnepanelen elk jaar getest moet worden. Als deze fout uit de test komt kan de schakelaar geen kortsluiting detecteren.

Er gesprekken zijn tussen verzekeraars die zonnepaneel onderhoud willen gaan verplichten zodat zonnepaneel branden minder vaak voorkomen.

Er bij storm schade direct ingegrepen moet worden, zodra de zon opkomt bouwt de elektrische spanning zich op en kan er een vlamboog ontstaan (brand) De vastgoed markt al lang gebruik maakt van onze diensten.

× Hoe kan ik u helpen?