Zonnepanelen onderhouden

Zonnepanelen hebben een rendement, een zonnepanelen systeem word gemiddeld in 6 jaar terug verdiend. Zonnepanelen zijn dus een verdienmodel van de eigenaar, hierdoor heeft de eigenaar een lagere tot soms geen energierekening. Dit willen we graag zo houden. Daarom onderhoud.

Waarom moeten zonnepanelen onderhouden worden?

Ook bestaande installaties die correct geïnstalleerd zijn, gaan door weer en wind achteruit in opbrengsten. Door o.a. fijnstof, blaadjes, vogelpoep en vliegtuigafval worden uw zonnepanelen bedekt met een laagje vuil. Een zonnepaneel absorbeert licht en zet dit om in stroom. Door het laagje vuil dat op het paneel ligt komt er minder licht door. (Dit kan eenvoudig oplopen tot wel 20% licht vermindering) Hierdoor gaat het rendement aanzienlijk achteruit.

De opbrengst (rendement) van een zonnepanelen systeem wilt u natuurlijk optimaal houden. Want hoe slechter de panelen zijn onderhouden, hoe minder de opbrengsten zijn. Dus hoe minder geld u er als eigenaar aan overhoud.

De kabels onder de panelen worden altijd blootgesteld aan wind. Door het trillen van de wind kunnen de kabels beschadigen en kan er een vlamboog ontstaan. Een vlamboog is een elektrische kortsluiting wat leidt tot brand.

Zonnepanelen moeten dus onderhouden worden voor de veiligheid en het rendement.

Wat word er gedaan als u onderhoud laat uitvoeren door Onderhouduwzonnepanelen.nl

Jaarlijkse veiligheid controle.

Uw zonnepanelen installatie is een stroom voorziene installatie, hoewel de kans op brand klein is, is het toch goed om u te realiseren dat er bij slecht onderhoud gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bij de jaarlijkse veiligheid controle lopen wij alle factoren na en controleren wij de omvormer. Wij letten hierbij op oxidatie, schade, stekkers, omvormers, meterkast connecties en isolatie.

Opbrengst check

Voor het behalen van het hoogst haalbare rendement doen we een opbrengst check. We meten de isolatie van de DC kabels (direct current). Het verlies van uw kWh opbrengst kan liggen aan het verlies door transport. Een kabel die klem zit of een kabel die door het weer achteruit is gegaan in kwaliteit. Door middel van metingen controleren wij de kwaliteit van uw systeem.

Jaarlijkse zonnepanelen reiniging

Het reinigen van zonnepanelen wordt door veel mensen onderschat en is vaak een vergeten klusje. Dit is erg zonde, omdat het vuil op uw zonnepanelen een aanslag is op uw rendement. Wij reinigen uw panelen op professionele wijze.

Onze monteurs maken bij het reinigen van uw zonnepanelen gebruik van demineraliserend water. Dit zorgt voor optimale reiniging. 

Spoedservice

De zonnepanelen branche groeit en daardoor is er drukte op de markt van zonnepanelen ontstaan! Misschien heeft u het zelf al gezien of ervaren. Overal worden installaties geïnstalleerd, maar voor nazorg en onderhoud is er amper sprake. Wij van OnderhoudUwZonnepanelen.nl hebben onze focus juist daar liggen waar en wanneer u hem nodig heeft.

Of het gaat om storingen, kapotte omvormers of een paneel vervangen. Wanneer u spoed heeft zullen wij direct in actie komen. 
Binnen 48uur leveren wij een monteur op locatie. In noodsituaties schakelen wij direct met u.

Bij schade, eerste halve arbeid’s uur van monteur gratis.

Schade is vervelend en kan gevaarlijk zijn. Aangezien wij als geen ander begrijpen dat u graag uw zonnepanelen systeem veilig en weer snel in werking wilt zien, zullen wij dan ook zo snel mogelijk een monteur sturen. 

Als gewaardeerde klant van OnderhoudUwZonnepanelen.nl brengen wij het eerste half uur van de schadeservice niet in rekening. Laat uw zonnepanelen onderhouden en maak altijd gebruik van dit voordeel.

24/7 bereikbaarheid van zonnepaneel specialist

Via Whatsapp zijn wij 24/7 bereikbaar! Voor al uw vragen over zonnepanelen, storingen of andere vragen zijn wij bereid u altijd te woord te staan. Indien u een afspraak wilt maken kan dat natuurlijk via onze afspraak module.

Werking van zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze cellen zijn meestal gemaakt van silicum. Dit is een speciaal soort materiaal dat alleen stroom geleid als er licht op schijnt. Zodra de zon op komt, ontstaat er een elektrische lading tussen de positieve cel bovenop en de negatieve cel eronder. Hierdoor ontstaat gelijkstroom.

De omvormer zorgt er voor dat de stroom die uit de zonnepanelen komt omgezet wordt naar wisselspanning. Deze wisselspanning kunt u weer gebruiken in uw huis.

× Hoe kan ik u helpen?